הכל על האקורדיון

על האקורדיון | עוזי רוזנבלט

הכל על האקורדיון

האקורדיון שייך למשפחת המפוחים, כאשר הצליל מופק מתנועת כיוון ומתיחה של המפוח, והוא זה שאחראי על הזזת לשוניות מתכת והן אחראיות על הפקת מנעד צלילים עשיר.

 

את אחד מהאקורדיונים הראשונים ניתן למצוא כבר בשנת 1829, אך מאז ועד היום נערכו בו מגוון שיפורים חשובים.

 

מי שמבקש לרכוש כיום אקורדיון ומבין בתחום, עשוי לחפש אחר אקורדיון שיוצר באיטליה, כאשר החברות היותר ידועות בתחום מופיעות ברשימה הבאה: פאולו סופראני, בוגארי, ויקטוריה, סקנדלי, פיגיני וסטימו סופרני.

 

יוצרים ותזמורות שמתמחים בנגינה על אקורדיון

מי שמבקש לרכוש אקורדיון עשוי להיות נגן חובב, או נגן מקצועי, כאשר לרוב נהוג לנגן על אקורדיון מוזיקת ג'אז, מוזיקה קלאסית, מוזיקה אתנית וכדומה. כמו כן בארץ גם ניתן למצוא כלי זה במגוון להקות זמר, להקות צבאיות ואף בתפקיד ראשי בעת ליווי ריקודי מחולות.

 

עוד נציין שמבחינת יוצרים שמתמחים בכלי זה ואף רשמו עבורו לא מעט עיבודים, נציין לטובה את יהודה אופנהיימר, תובל פטר, עמי גלעד, כאשר יש עוד רבים וטובים נוספים, ובארץ ניתן למצוא מגוון הרכבים מוזיקליים אשר מושתתים על אקורדיון.

 

כך למשל ראוי לציין לטובה את תזמורת הבוסתנאים ואת תזמורת האורדיונאים.

 

כלי ליווי

לצד האקורדיון גם ניתן למצוא את הכלי העונה לשם "בנדוניאון", כלי שמחזיק בלא מעט קווי דמיון. הבנדוניאון מורכב משתי מערכות נפרדות, כאשר האחת היא כפתורים ואילו השנייה היא מקלדת, וכל אחת מהן נמצאת בעברו השני של המפוח.

 

עם זאת, להבדיל מהאקורדיון, ניגון בכלי זה מצריך להרכיב ולשייך בין האקורדים, בזמן שהאקורדיון מפיק אקורדים מוכנים.

 

לבסוף נציין שניתן לשלב את האקורדיון לצד מגוון כלי נגינה נוספים, אך לרוב נהוג לראות אותו בליווי של מפוחית יד - ולו כי שני הכלים משלימים האחד את השני באופן מפליא.


אולי תעניין אותך גם הכתבה בנושא אקורדיוניסט לאירועים.

לכתבה לחץ כאן >>>

Share by: