מוסיקה בכל שלב בחיים

מוסיקה בכל שלב בחיים

המוסיקה מלווה אותנו בכל שלב ושלב בחיים. זאת אולי קלישאה, אבל גם עובדה מוצקה ונכונה. כבר בשלב העוברי, הרבה מאד אמהות משמיעות לילדים שעדיין לא נולדו מוסיקה בסיסית וכמעט כולם מכירים את קלטות ה- 'בייבי מוצרט' 'בייבי ויוואלדי' וכדומה שנמכרות באלפים מדי שנה. מחקרים הוכיחו כי העובר שומע צלילים ואפילו מזהה קולות, כך שמבחינתו כל קול הוא כמו שיר.

 

בשנות ילדותנו אנחנו נחשפים למוסיקה רכה בבית ובגני הילדים. שירי ארץ ישראל ובעיקר שירי חגים מלווים את שנות ילדותנו עד שלעתים נדמה כי כל מה שהילד לומד בגן הילדים עד הכניסה לבית הספר זה על חגי ישראל.

בנוסף לחגים, כמובן שהילדים שלנו לומדים שירים על ארץ ישראל, יום העצמאות, שירי יום שישי בקבלת השבת ועוד.

 

לאחר מכן, בגילאי העשרה, כל ילד מתחיל לפתח את הטעם המוסיקלי המיוחד שלו. חלק פונים לצד האפל של המוסיקה, שירי הווי מטאל, רוק כבד (ואף יותר), חלק נחשפים לרוק קלאסי או לשירים ישנים, יש את אלו אשר נשארים באהבתם לשירי ארץ ישראל ולשירים עבריים וכמובן שיש את בני הנוער אשר מתחברים בעיקר למוסיקה קלאסית (קלה או כבדה).

 

פרק מיוחד מוקדש כמובן לבני הנוער אשר מנגנים ומקימים להקות. כל נער (ונערה) שלישית מקימים להקה עם לפחות שלושה נגנים. כמובן שגם פה הסגנון המוסיקלי משתנה ונרחב במיוחד, כולל אפילו שירי ארץ ישראל ישנים, מפוחית, אקורדיון וגיטרה קלאסית. אמנם בודדים הופכים את האהבה למוסיקה למקצוע, אולם מדובר בתחביב חיובי מאד ולא מזיק.

 

כאשר אנו מתבגרים, אנחנו מכירים סגנונות מוסיקה נוספים, אליהם לא נחשפנו בגילאים צעירים יותר. אנו מתחילים לטייל בחו"ל ומכירים שפות נוספות ולהקות שונות ומשונות, לאחר הצבא יש לנו זמן לטייל בעולם ולהכיר דברים חדשים ושירים מכל הארצות וכל אחד מתחבר לסגנון שהוא אוהב.

 

לסיכום, המוסיקה מלווה אותנו מהרגע שהגחנו לעולם (ואפילו לפני) ובמהלך כל חיינו.


אולי תעניין אותך גם הכתבה בנושא הופעות שירה בציבור.

לכתבה לחץ כאן >>>

Share by: